Modelboot op schaal, Beroemde Amerikaanse Dixie 90cm Superb runabout - Hout - 2018

Doe een bod

Dixie USA runabout 90cm Superb Wood

Gebouwd in 1908, 12 meter lang, wordt de Dixie II beschouwd als een van de mooiste speedboten ontworpen in de Verenigde Staten. Hij is ontworpen door Clinton Crane, een gerenommeerde scheepsarchitect aan de oostkust, en voorzien van een speciaal voor het model ontworpen motor van 220 pk. Hij kon in zijn eerste pogingen een snelheid van 59 mph bereiken en won in de daaropvolgende jaren vele races. Het wint met name al de Harmsworth Trophy in 1908, gewonnen door een eerste Dixie in het voorgaande jaar.

Alle opbouwdelen zijn van verchroomd messing, op maat gemaakt door juweliers. Er zijn 10 lagen lak aangebracht om een uitstekende glans en diepte van de lak te verkrijgen.

Riva is een prestigieuze fabrikant van runabout-motorboten, opgericht in het begin van de jaren vijftig door de Italiaanse fabrikant Carlo Riva.
Deze boten, symbool van luxe en verfijning, zijn geïnspireerd op Chris-Craft runabout-boten, gezien op de Amerikaanse meren of raceboten in hout, zoals de legendarische Ferrari Arno XI.
Riva bouwde zijn laatste houten runabout-boot in 1996.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen