Mooie Citrien en Griekse kruizen - AAAA - collier en 2 armbanden (3) - hematiet - 925 zilver vergulde broche - Tweede helft 20e eeuw

Doe een bod

Ik bied ter veiling aan een exclusieve zeer lange halsketting en 2 armbanden van vergulde hematiet Griekse kruisen (bescherming & balans) en citrien kralen van de hoogste kwaliteit; De sluiting is gemaakt van verguld 925 zilver.

De ketting is professioneel met de hand gesponnen met knopen aan elk kruis.

De ketting, die lang is, kan op verschillende manieren gedragen worden.

Materiaal: citrien - klasse AAAA
Grootte: 9 TOT 5 mm
Griekse kruizen gemaakt van verguld hematiet
Lengte ketting: 275cm
Verguld 925 zilveren sluiting - gemerkt "925"
Handgesponnen met knopen op elk kruis
geschenkdozen

Citrien wordt geassocieerd met het 3e en 7e chakra. Het vertegenwoordigt de zonnekracht en is gerelateerd aan creativiteit en welvaart, daarom wordt het meestal gebruikt om ideeën en projecten te activeren en uit te voeren. Het bevordert assimilatie, zowel fysiek en qua voedingswaarde als emotioneel en spiritueel.

Grieks kruis (crux quadrata): Een oud type kruis met armen van gelijke lengte.
Het is de meest absolute vereenvoudiging van het symbool. Het is de concentratie in zijn zuivere staat.

De betekenis van het Griekse kruis is die van bescherming en evenwicht, vanwege de symmetrische vorm met armen van dezelfde grootte. Er wordt ook aangenomen dat het Griekse kruis een voorstelling is van God en aan de andere kant is het Latijnse kruis dat we allemaal kennen de voorstelling van de kruisiging van Christus.

Het Griekse kruis ondanks het feit dat de naam aangeeft dat het voornamelijk in Griekenland is geboren en gebruikt, is het dat niet. Het Griekse kruis doet zijn intrede in het oosten door de christenen die in die gebieden woonden. Het kruis was gebaseerd op het Immisa-kruis waar Jezus stierf, maar met de stok ingekort, waardoor het een symmetrische esthetiek kreeg om het vanuit elke richting op dezelfde manier te kunnen zien.

Er wordt aangenomen dat het gebruik van dit kruis in het Oosten werd beïnvloed door het Ware Kruis dat in Jeruzalem werd gevonden. Helena van Constantinopel, ook wel bekend als Sint-Helena, wijdde haar leven aan het vinden van de relikwieën van het Ware Kruis (het kruis waar Jezus Christus werd gekruisigd). Ze reisde rond 326 naar Jeruzalem om de locatie te ontdekken. Ze zei uiteindelijk dat ze de plaats moest zoeken waar het ware kruis en het graf van Jezus zich bevonden. Toen bouwde haar zoon Constantijn op verzoek van haar moeder een kerk op dezelfde plaats waar al een oude tempel was gebouwd voor Venus (voor de Romeinen) of Aphrodite (voor de Grieken). Deze kerk stond bekend als de Kerk van het Heilig Graf, gelegen in het gebied van de oude stad van Jeruzalem.

Na het vinden van het kruis waar Jezus Christus stierf, sneed Sint-Helena het onderste deel van het kruis af (ongeveer een vijfde van de hoogte) en stuurde het naar Rome als een relikwie, bekend als de Lignum Crucis. Vervolgens liet ze het resterende kruis in Jeruzalem achter, dat na te zijn gezaagd de vorm van een Grieks kruis had.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen