Exclusief collier in de stijl van "Shambhala", van Agaat - en Griekse kruisen van Hematiet .Sterling Zilver 925. - Na 2000

Doe een bod

Exclusief collier in de stijl van "Shambhala", van Agaat en Griekse kruisen van Hematiet .Sterling Zilver 925.


Materiaal: Agaat
Maat : 13 x 10 x 9mm ...


Griekse kruisen van hematiet (bescherming en evenwicht):
Materiaal Hematiet verguld met goud 18 kt.
Maatmeter: 10 x 10 x 3 mm

Lengte ketting: 128 cm
Met Sterling Zilver 925 klappen

Gewicht: 128 g


Grieks kruis (crux quadrata): Een oud type kruis met armen van gelijke lengte.
Het is de meest absolute vereenvoudiging van het symbool. Het is de concentratie in zijn zuivere staat.
De betekenis van het Griekse kruis is die van bescherming en evenwicht, vanwege de symmetrische vorm met armen van dezelfde grootte. Er wordt ook aangenomen dat het Griekse kruis een voorstelling is van God en aan de andere kant is het Latijnse kruis dat we allemaal kennen de voorstelling van de kruisiging van Christus.
Het Griekse kruis ondanks het feit dat de naam aangeeft dat het voornamelijk in Griekenland is geboren en gebruikt, is het dat niet. Het Griekse kruis doet zijn intrede in het oosten door de christenen die in die gebieden woonden. Het kruis was gebaseerd op het Immisa-kruis waar Jezus stierf, maar met de stok ingekort, waardoor het een symmetrische esthetiek kreeg om het vanuit elke richting op dezelfde manier te kunnen zien.
Er wordt aangenomen dat het gebruik van dit kruis in het Oosten werd beïnvloed door het Ware Kruis dat in Jeruzalem werd gevonden. Helena van Constantinopel, ook wel bekend als Sint-Helena, wijdde haar leven aan het vinden van de relikwieën van het Ware Kruis (het kruis waar Jezus Christus werd gekruisigd). Ze reisde rond 326 naar Jeruzalem om de locatie te ontdekken. Ze zei uiteindelijk dat ze de plaats moest zoeken waar het ware kruis en het graf van Jezus zich bevonden. Toen bouwde haar zoon Constantijn op verzoek van haar moeder een kerk op dezelfde plaats waar al een oude tempel was gebouwd voor Venus (voor de Romeinen) of Aphrodite (voor de Grieken). Deze kerk stond bekend als de Kerk van het Heilig Graf, gelegen in het gebied van de oude stad van Jeruzalem.Wordt verzonden in een geschenkdoos.

Aandacht:
Echte foto's van het te leveren product zoals te zien op de foto's.
Zie alle foto's en beschrijving.
Bezorgmethode:
Gecertificeerde en verzekerde levering: UPS of Correos España.
Douanekosten zijn voor rekening van de koper.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen