Beeld, Sint Antonius van Padua - Hout - 18e eeuw

Doe een bod

Polychroom beeld van de heilige Antonius die het kindje Jezus vasthoudt.

Prachtige kleuren en polychromie. Er zijn scheuren evenals xylophagous activiteit.

Een ontbrekende hand omdat het traditioneel was om "een belofte te doen" aan St. Antoine, het ging erom de heilige te vragen ons te helpen een wens te vervullen, een geliefde te genezen, een huwelijk of zelfs het sluiten van een transactie. In ruil daarvoor doet de toegewijde een daad van berouw of een schenking aan de kerk. Als de wens niet werd vervuld, kon de toegewijde de hand van de heilige afhakken.


Fernando Martins de Bulhões, in religie broer Antoine, geboren in 1195 in Lissabon (Portugal) en stierf op 13 juni 1231 nabij Padua (Italië), is een Portugese Franciscaanse priester, die in 1232, minder dan een jaar na zijn dood, heilig werd verklaard .

Liturgisch wordt hij op 13 juni herdacht en vereerd onder de naam Sint Antonius van Padua.

Letterlijk is het met name het onderwerp van de hoofdstukken 39 en 40 van de legendarische verhalen De Fioretti van Sint Franciscus van Assisi door Ugolino da Brunforte voor zijn beroemde prediking tot de vissen in Rimini. Afgebeeld als een jonge, slanke man die het Kind Jezus op een bijbel in zijn armen houdt, is hij een van de meest populaire heiligen der heiligen.

Prive collectie

Zorgvuldige verzending

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen