Beeld, Maagd, (95cm.) - Hout - 19e eeuw

Doe een bod

Schitterende confectiemaat van Italiaanse makelij, 19e eeuw. Uitstekend sculpturaal meesterschap in het portret van het stuk, van een indrukwekkende zoetheid; de ogen zijn gemaakt van glasvocht, wat bijdraagt aan het gevoel van realisme.

In tegenstelling tot de traditionele "capipotas" (cap i pota, "hoofd en voeten"), is dit stuk volledig uit hout gesneden, met gelede armen.

De iconografie is Marian, van de Onbevlekte Maagd, iets ongewoons in het houtsnijwerk op de gewaden. De basis, ook origineel, maakt deel uit van deze iconografie, die zijn oorsprong vindt in de voorstelling van de Maagd zoals haar verschijning wordt verteld in de Apocalyps, hoofdstuk 12, verzen 1-17:

“En er verscheen een groot teken aan de hemel: een vrouw, gekleed in de zon, en de maan onder haar voeten, en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren. (...). En die grote draak werd eruit geworpen, de oude slang, genaamd Duivel en Satan, die de hele wereld verleidt; hij werd op de grond geworpen en zijn engelen werden met hem geworpen."

De voorstelling is volledig trouw aan de passage en stelt de Maagd voor, gewikkeld in een hemelse mantel en een kroon van twaalf sterren dragend, zittend op de aardbol en een halve maan, stappend op een slang of draak die de duivel symboliseert en die op zijn beurt, keer draagt hij in zijn mond de appel waardoor Adam en Eva in verleiding kwamen. De Maagd wordt dus voorgesteld als vrijgesteld van de erfzonde. Het is de vertegenwoordiging van de katholieke kerk van het dogma van de Onbevlekte Ontvangenis, als de enige mens zonder erfzonde.

Verzendkosten zijn inclusief professionele, op maat gemaakte verpakking; en gepersonaliseerde verzending, met trackingnummer en garantie.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen