Manufacture du Duc d'Angoulême - Sauskom van Parijs porselein, 18e eeuw - Louis XVI - Porselein

Doe een bod

Sauskom en zijn onafhankelijke lijst in Parijs porselein uit de Lodewijk XV-periode, eind 18e eeuw. Rococo in vorm, het draagt een prachtige polychrome bloemendecoratie op een witte achtergrond, de randen met wolfstanden verguld met fijn goud. Werk van de fabriek van de hertog van Angoulême, rond 1780.

De Manufacture du Duc d'Angoulême, gevestigd in de rue de Bondy, was een van de vele Parijse fabrikanten die de bescherming zochten van een lid van de koninklijke familie om een voorrecht en het prestige van een naam en wapen te verkrijgen dat ze op hun kleding konden dragen. winkelpui en facturen. Het grote karakter trok er een aanzienlijke financiële vergoeding uit. Dit is het geval met de fabrieken van de graaf van de Provence, de graaf van Artois, de hertog van Orléans, de koningin en zelfs de piepjonge 6-jarige hertog van Angoulême. Dit systeem verdween tijdens de revolutie met de afschaffing van privileges.

Naast het prestigieuze beschermheerschap ligt de bijzonderheid van deze fabriek in de naam van de ondernemers Dihl & Guérhard, die een prestigieus lot voor zichzelf hebben gemaakt onder het rijk door te leveren aan de keizerlijke familie en de gekroonde hoofden van Europa. Tot de revolutie ondertekenden ze hun producten met een ovale stempel met het cijfer van de hertog, bekroond door de kroon van de prins, zoals onze sauskom die tot zijn vroegste en zeldzaamste producties behoort.
Na de revolutie en onder het rijk vervingen ze het merkteken door "MM. van Guerhard en Dihl". En onder de Restauratie namen ze de referentie van het oude regime van de hertog van Angoulême over: "MANUFAC DE MGR LE DUC D'ANGOULÊME A PARIS. »

Mooi verzamelobject, interessant vanwege zijn frame onafhankelijk van de sauskom. Frisse kleuren en vergulding. In zeer goede algemene staat, kleine chips aan de uiteinden van de handgrepen in rockstijl.

Lengte: 29cm

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen