Geneviève Granger (1877-1967) - Editions Edmond Etling - Paris (1909-1940) - Beeld(je), dames van rozen; ondertekend; 34cm

Doe een bod

Een museummeesterwerk.

Volledig in art-decostijl.

Een zeer zeldzaam Art Deco porseleinen beeldje, ontworpen en gesigneerd op de basis door Geneviève Granger (1877-1967), een beroemde Franse beeldhouwer, wiens werken worden bewaard in Europese musea voor toegepaste kunst.

Op de voet is de handtekening van de beeldhouwer geschilderd (zie foto's): 'G. Griffel'.

Dit beeldje werd in opdracht van Granger gemaakt door Edmond Laurent Etling, wiens kunstfabriek in Parijs sinds 1909 de beste Art Deco meesterwerken van brons, ivoor en porselein produceerde, en hun werken in opdracht gaf aan de beste kunstenaars van die tijd (zoals Chiparus, Colinet, Godard, Guiraud-Rivière, Rozet, Sévin, enz.).

De productie van de Etling-fabriek werd op tragische wijze onderbroken met de invasie van Frankrijk door de nazi's in 1940: Edmond werd als Jood gedeporteerd naar concentratiekampen en stierf daar.

Het geveilde beeldje is dus geproduceerd tussen 1909 en 1940; meer waarschijnlijk kan het worden gedateerd tussen 1910 en 1930, de jaren waarin Geneviève Granger talloze artistieke onderscheidingen ontving in veel Europese tentoonstellingen.

Aan de onderzijde is het fabrieksmerk zichtbaar: ‘SEGB - Editions Etling - Paris’.

Groot formaat: hoogte 34 cm, lengte 26 cm, diepte 12 cm.

Gewicht: 1,7 kg.

Aan de onderzijde zit ook een oude sticker met het opschrift: ‘G. Granger - 2800 F.' of 2800 Frank, de oude Franse munteenheid.

Uitstekend bewaard gebleven handschildering.

Uitstekende voorwaarden. Geen reparaties.

Zeer beschermde en nauwkeurige verpakking.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen