Scheepsklok, Schatz, Royal Mariner - Messing - Tweede helft 20e eeuw

Doe een bod

Schatz, opgericht in de jaren 1850, was de toonaangevende fabrikant van klassieke scheepsklokken en bleef mechanische klokken maken, voordat het in 1985 werd gesloten.

Te koop een mooi exemplaar van hun topklasse Royal Mariner. De klok vertoont een uitstekende afwerking met twee achtdaagse mechanische bewegingen, één voor klok en gong. Het slaat op de klok van het schip, een wachtvolgorde van 4 uur, gemarkeerd door progressieve cycli van één tot acht klokken die met tussenpozen van 30 minuten worden geslagen. De hamer wordt gestabiliseerd voor transport (reset door achterste schroef linksom te draaien vanuit verticale uit-stand - foto #19); klokkenspel kan worden uitgeschakeld met de hendel bij III. Het witte gezicht is in goede staat. De gelakte messing behuizingen zijn prima met slechts zeer lichte patina (foto's). Er zijn geen deuken of scheuren. De deuren zijn beveiligd met koperen schuttingklemmen. De facetgeslepen glaspoorten zijn schoon en gaaf.

De klok loopt en slaat correct. De tijd kan worden geregeld met behulp van de schroef boven XII. De klok is recentelijk nagekeken door een klokkenmaker. en heeft 8 dagen gelopen voordat het te koop werd aangeboden. Compleet met sleutel en kopie van de originele instructiefolder.

Een zeldzame kans om dit prachtige topinstrument te bezitten, voor gebruik thuis, op kantoor of aan boord van een schip.

Ik verpak met grote zorg (zie beoordelingen) en verzend veilig met verzekering.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen