Scuola Scalpellina Romana - Buste van Romeinse keizer - M.Ulpius Traianus - 43 cm - Wit beeldhouwmarmer uit Carrara - 20e eeuw

Doe een bod

Ambachtelijke creatie in kostbaar wit Carrara-beeldhouwmarmer, Italiaans handgemaakt door een Romeinse ambachtsman.
Met inleg van rood Verona-marmer.
Geheel met de hand gemaakt.

Dit onderwerp beschrijft specifiek:

Marcus Ulpius Nerva Traianus
Als dappere en populaire militaire commandant werd hij in 96 geadopteerd door Nerva en volgde hem twee jaar later op. Hij was een belangrijke generaal geworden tijdens het bewind van keizer Domitianus, wiens latere jaren werden gekenmerkt door voortdurende vervolging en executies van Romeinse senatoren.
In september 96, na de moord op Domitianus, besteeg een oude senator zonder kinderen, Nerva, de troon, maar bleek onmiddellijk impopulair te zijn bij het leger.
Na een kort en tumultueus jaar aan de macht had de oppositie van de Pretoriaanse garde zijn macht zozeer verzwakt dat het hem dwong zijn rol als 'princeps' te verdedigen door de meest populaire generaal van het moment, Trajanus, aan te nemen. hem zijn erfgenaam en opvolger te benoemen. Nerva stierf kort daarna, eind januari 98, en liet het rijk over aan Trajanus, zonder oproer en tegenstand.


Verzenden:
Nauwkeurige en professionele verzending via een serieus transportbedrijf
De kosten zijn gebaseerd op de bestemming.
Alles wordt professioneel en met grote zorg verpakt, waarna het wordt vastgezet op een houten platform en zelfs afgedekt met een houten kist.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen