Firmata Padre Marie-Bernard (1883-1975) - Standbeeld van zuster Sint-Thérèse van Lisieux (1) - Zinklegering - Eerste helft 20e eeuw

Doe een bod

Standbeeld van Sainte Thérèse de Lisieux - Gesigneerd door Pater Marie-Bernard
Afmetingen: 30 x 9 x 10 cm, gewicht 2,3 kg.
De heilige Thérèse van het Kindje Jezus en het Heilig Aangezicht, alias Thérèse van Lisieux, geboren als Marie Françoise-Thérèse Martin (Alençon, 2 januari 1873 - Lisieux, 30 september 1897), was een Franse Karmelietennon. Ze werd op 29 april 1923 door paus Pius XI zalig verklaard en op 17 mei 1925 door dezelfde paus heilig verklaard.
De impact van zijn postume publicaties, waaronder The Story of a Soul dat kort na zijn dood werd gepubliceerd, is zeer relevant geweest. De nieuwigheid van zijn spiritualiteit, ook wel de theologie van de 'kleine weg' of van de 'spirituele jeugd' genoemd, heeft massa's gelovigen geïnspireerd en veel niet-gelovigen diep geraakt.
Sinds 1923, het jaar van haar zaligverklaring, is het beeld van "Thérèse met rozen" het symbolische beeld van de heilige van Lisieux. De auteur van het beeld was een jonge religieuze en cisterciënzer priester, pater Marie-Bernard, die, zoals hij zelf schreef, "de beeldhouwer van Thérèse" werd. Zijn "missie" in dienst van Thérèse stond op het punt te beginnen en al in 1918 schreef hij een aantal brieven waarin hij zei vol vreugde te zijn over de opdracht die hij had gekregen om Thérèse bekend en geliefd te maken. Hij voelde dat het een genade en een eer was die hem enorm beloonde voor zijn werk en inspanning, zozeer zelfs dat hij schreef: 'De beeldhouwer van Thérèse zijn lijkt me zo'n grote genade dat ik nooit zal geloven dat mijn succes te hoog was een prijs'.
Hij had "zijn" eigen manier om Thérèse in gezicht en geest te vertegenwoordigen, hij was geen huurling, maar een leerling van de heilige, en dankzij haar en met haar werd hij meer en meer een leerling van Jezus en het evangelie.
De foto's maken integraal deel uit van de beschrijving.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen