Bronzen beeld van Bartolomeo Colleoni - totale hoogte cm. 57 - Brons, Hout - 19e eeuw

Doe een bod

Ruiterstandbeeld van Bartolomeo Colleoni, kleinschalig model van het gelijknamige monument in Venetiƫ, door Andrea del Verrocchio.
Totale hoogte van 57 cm; basis met zijkanten cm.39,5x25,5x22,5 hoog.

Gietwerk van opmerkelijke kwaliteit, gekenmerkt door een fijne beitel van het brons in het pantser van de leider en in de helm, in de gewaden van het paard en in de hoofdstellen, in de manen, in de staart: allemaal elementen die duiden op de typische aandacht voor detail van de geest van de negentiende eeuw.
In goede algemene staat, gezien de leeftijd: het beeld is in patina en met de typische tekenen van de tijd; de enige gebreken zijn het ontbreken van een spoor op de linkerhiel van de leider en een kleine scheur in het profiel van het zadeldek, aan de rechterkant.

Het beeld is solide in al zijn gemonteerde onderdelen; gezien zijn grote omvang en aandacht voor detail, zijn de leider en zijn armen, het paard en zijn staart, het harnas natuurlijk allemaal verschillende fusies.

De gezwarte houten basis heeft wat spatinaties, enkele tekenen en een lichte onvolkomenheid op de bovenste lijst.
De foto's maken deel uit van de beschrijving.
Zorgvuldige verpakking, aangetekende verzending.

Hogere verzendkosten en -tijden kunnen niet worden uitgesloten, vanwege exportpraktijken en / of locaties die normaal gesproken niet worden bereikt door verzenddiensten (vooral buiten de EU).

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 4 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen