Beeld, Saint Paul, estofado de oro, polychroom hout - 76 cm (1) - Barok - lindehout, goud, olieverf - Eerste helft 17e eeuw

Doe een bod

Saint - houten sculptuur.
Zuid-Italië, eerste helft 17e eeuw.

Gesneden lindehout, verguld en gedecoreerd in ‘Estofado de Oro’ -stijl.

Houten sculptuur van een heilige, waarschijnlijk Paul, volgens het enige zichtbare iconografische element. Het verguldsel is uitzonderlijk helder en niet erg versleten, gezien de leeftijd van het item samen met de uitstekende schittering van de kleuren. De kwaliteit van de sculptuur en de schilderijen komt vooral tot uiting in de details van de kledingstukversiering.

Waar aanwezig is de blootgestelde stamklei in ieder geval aangenaam en verstoort het de algehele beleving van het werk niet, daarom is ervoor gekozen om niet in te grijpen met willekeurige picturale toevoegingen. Het beeld staat op een eigentijdse achthoekige houten sokkel, die een minimale restauratie, schoonmaak, ontsmetting en consolidatie heeft ondergaan.


Het wordt verzonden met een professionele verpakking op maat, met een binnenkant van multiplex bekleed met polystyreen en schokbestendige hoeken. De verzending wordt ook voorzien van tracking en verzekering.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 10 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen