Reliek, Ex Carne San Giuseppe da Copertino met certificaat (2) - Glas, Messing, Textiel - 1778

Doe een bod

Een mooi ‘Ex carne’ relikwie met het vlees van Sint-Jozef van Cupertino, de "vliegende monnik".
Met certificaat.

In de katholieke traditie wordt hij "de heilige der vluchten" genoemd, vanwege de levitatie die hij, volgens de kronieken van die tijd, in een staat van extase zou hebben verricht en die hem het proces voor het Heilig Officie opleverde wegens misbruik van populaire lichtgelovigheid, waarvan hij echter werd vrijgesproken.
Hij wordt ook beschouwd als de patroonheilige van studenten, omdat hij tot priester werd gewijd nadat hij met moeite de examens had gehaald, wat als wonderbaarlijk werd beschouwd voor de uitdagingen die hij tegenkwam, ondanks zijn toewijding om te studeren; daarom wordt hij aangeroepen door katholieke studenten tijdens hun examens. Hij bezat de gave van doordrenkte wetenschap. Hij stelde een groot franciscaans theoloog voor: “Als je begint te studeren of te schrijven, herhaal dan:“ Heer, jij bent de Geest en ik ben de bazuin. "Maar zonder je adem klinkt er niets."
Op 9 juli 1657 werd hij teruggegeven aan zijn broeders en naar Osimo gestuurd, waar hij stierf. Zijn lichaam wordt bewaard in de crypte van het heiligdom, in een gouden bronzen urn.


Verkocht "zoals het is". Wordt zorgvuldig verpakt en verzonden.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen