Oude Lombardische tafel "Plafondtegel" Van Museum (1) - Hout - 17e eeuw

Doe een bod

Grote Lombardische tafel uit de 17e eeuw

zeer zeldzaam / 17e eeuw

Eitempera op hout

"Allegorische putto met tak"

Een plafondpaneel, Lombardtegel, gebruikt in de 15e-6e en 17e eeuw, voor wand of plafond. Panelen van dit type worden tentoongesteld in het Ala Ponzone Civic Museum in Cremona. Afkomstig uit 2 grote kamers van een oude boerderij waar verschillende tegels van verschillende afmetingen en onderwerpen zijn gevonden.

Zeer zeldzaam en kostbaar object, ideaal voor verzamelaars die van het hoge tijdperk houden. Het paneel komt uit een plafond in de provincie Cremona, uit een elegante boerderij voor priv├ęgebruik. De exemplaren van dit plafond zijn onderworpen aan verificatie en er is een conservatieve en integratieve restauratie uitgevoerd in de delen van de ontbrekende kleur. Ze zijn onlangs gepolijst en gewaxt. Er zijn de originele gaten waar de tafel aan de muur was bevestigd.

Afmetingen: 35 X 23 X 4 cm

Periode: 17e eeuw

De tabellen zijn onderworpen aan de studie van een professioneel restauratielaboratorium. Ze worden behandeld met natuurlijke producten voor conservering en herstel van gevallen fragmenten. Waar nodig worden ze herbouwd met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Van Lombardo plafond


Materiaal: Hout

Aanvankelijk tussen de vijftiende en zestiende eeuw, vooral in Lombardije en Piemonte, werd het in adellijke woningen en openbare gebouwen een modieuze gewoonte om de plafonds te versieren met beschilderde houten panelen: de 'plafondtabletten' of 'tegels', die schuin langs de balken, afgewisseld met de planken en balken die de plafonds ondersteunden. Crema en Cremona zijn de centra waar de productie zich met bijzondere kracht en verfijning vestigde. De kleine beschilderde panelen toonden geometrische en bloemmotieven, emblemen, wapenschilden, echte of fantastische dieren, cherubijnen met muziekinstrumenten, tekens van de dierenriem, bijbelse of literaire taferelen, historische personages en oude mythologie, allegorische figuren en ambachten.


Met certificaat van echtheid en herkomst

In redelijke opslagomstandigheden, met gebreken en tekenen die verwijzen naar de periode

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen