"Klaagzang over de dode Christus" van de Franse school - Olieverf op doek - Begin 19e eeuw

Doe een bod

Het schilderij is een geweldig voorbeeld van olieverf op doek, dat de klaagzang over de dode Christus voorstelt. De compositie ontwikkelt zich rond het lichaam van Christus na zijn afzetting van het kruis: bovenop zijn Jozef van Arimathea en Nicodemus, die respectievelijk de nagels van Jezus 'handen en voeten moesten verwijderen. De eerste is afgebeeld in weelderige gewaden en een tulband, de laatste heeft een baard maar heeft zijn hoofd bedekt. Het lichaam van Christus, liggend op een witte doek, wordt ondersteund door zijn moeder Maria. De scène wordt gecompleteerd door Maria van Magdala. De craquelé is in lijn met de datum van het doek. De lamp van Wood vertoonde geen grote restauratiewerkzaamheden.

Werk uit privécollectie, met certificaat conform art. 64, Wetsbesluit van 22 januari 2004, nr. 42, van de wet op cultureel erfgoed en landschap (Italië)

Zorgvuldige verpakking en verzekerde verzending via koerier.

Neem voor eventuele problemen met de levering contact met ons op voordat u een negatieve / neutrale feedback geeft, zodat we u kunnen helpen een oplossing te vinden. Dank je.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen