Kelk (1) - Zilver, Zilver verguld - Tweede helft 17e eeuw

Doe een bod

Item: reliëf, gebeitelde, gegraveerde en geperforeerde zilveren kelk
Materialen: zilver, verguld zilver
Periode: tweede helft 17e eeuw
Afmetingen kelk: 23 x 12,5 cm
Afmeting kopje: 9,5 cm, diepte 9 cm. De maker is een Venetiaanse zilversmid actief in de tweede helft van de 17e eeuw. De gegraveerde initialen van de zilversmid zijn A.P

Siermotieven: cherubijnen afgewisseld met plantmotieven, gevleugelde hoofden en cherubijnen die de instrumenten van het lijden van Christus vasthouden.
Kenmerken:
- De initialen "AP" van de zilversmid aan de buitenkant van de beker worden gescheiden door een boom en daarna twee keer herhaald.
- Keurmerk op de basisrand: het eerste en het laatste keurmerk zijn het openbare zegel van de Venice Republic Mint (de leeuw van San Marco in Moleca), het zilverkeurmerk dat werd gebruikt van de 16e eeuw tot 1797. De kelk heeft ook twee keurmerken met de letters AP gegraveerd en gescheiden door een boom. In het midden nog een keurmerk met gedeeltelijk leesbare initialen.
Herkomst: de kelk komt uit een belangrijke privécollectie.
Gewicht 280 gram

Omschrijving:

De gebeitelde en gegraveerde basis is voorzien van cartouches en golvende decoratieve motieven; rechtsboven houden 3 cherubijnen de instrumenten van het lijden van Christus vast, afgewisseld met plantmotieven en een gebeitelde peervormige knoop met 2 lagen. Net boven zijn er drie (3) gevleugelde koppen, in reliëf gemaakt en gebeiteld met gegraveerde groentebladeren. Vóór de basis is er nog een peervormige knoop met twee niveaus.
De verzilverde (vermeil) beker is voorzien van nog 3 gevleugelde cherubijnen met plant voluten motieven.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen