Icoon, Antiek icoon Wonderen van Sint Demetrius - olie en bladgoud op houten paneel - 19e eeuw

Doe een bod

Wonderen van Saint Demetrius
Afmetingen: 40 x 2,5 x 32,5 cm
Olie en bladgoud op houten paneel, 19e eeuw

Over het algemeen in goede staat: minimale tekenen van ouderdom, geen restauraties of beschadigingen. Enkele slijtage van het bladgoud

Afwijkende afbeeldingen op de foto zijn het resultaat van het afwijkende licht.

Demetrius (of Demetrios) van Thessaloniki (Grieks: ????? ??µ?t???? t?? Tessa???????, Hágios Dem?trios tesíkes), ook wel bekend als de heilige grote martelaar Demetrius de Myroblyte of 'de Myroblyte' van Thessaloniki (3e eeuw) 306) was een christelijke martelaar uit het begin van de 4e eeuw na Christus.

Tijdens de middeleeuwen werd hij vereerd als een van de belangrijkste orthodoxe militaire heiligen, vaak in combinatie met George van Lydda. Zijn feestdag is 26 oktober voor oosters-orthodoxe christenen, die op 8 november valt voor degenen die de oude kalender volgen. In de rooms-katholieke kerk wordt hij meestal "Demetrius van Sermium" genoemd en zijn herdenking valt op 8 oktober.

De vroegste geschreven verslagen van zijn leven werden opgesteld in de 9e eeuw, hoewel er eerdere afbeeldingen van hem zijn, en de 7e-eeuwse Miracles of Saint Demetrius-collectie. Volgens deze vroege verslagen werd Demetrius in 270 geboren uit vrome christelijke ouders in Thessaloniki, Illyricum.

Volgens de hagiografieën was Demetrius een jonge man uit een senatorenfamilie die proconsul van het district Thessaloniki werd. Hij werd rond 306 na Christus in Thessaloniki doorkruist met speren, tijdens de christelijke vervolgingen van Galerian, wat overeenkomt met zijn afbeelding in de 7e-eeuwse mozaïeken.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen