Unterweißbach - Beeld(en)/Beeldje(s), Jonge heer en dame (1) - Romantisch - Porselein

Doe een bod

Elegant antiek paar porseleinen beeldjes, voorstellende een jonge dame en heer in glanzend mauve aristocratische gewaden, de dame die de geuren van een bloem doordrenkt.

Gemerkt aan de Porzellanfabrik Unterweißbach. Opgericht in de Duitse regio Thüringen in 1882 door Herman Jost, produceerde zijn jonge fabriek aanvankelijk servies, maar begon al snel met het maken van mooie beeldjes, zoals die we hier zien.

Hun succes en populariteit was zo groot, dat de fabriek slechts acht jaar later werd overgenomen door zakenman Rudolf Mann en in 1892 opging in het grotere Unterweißbach Mann & Porzelius. Deze dateren uit 1885, de korte periode waarin Herman Jost zijn fabriek volledig zelfstandig exploiteerde, een verloren stukje Duitse porseleingeschiedenis.

De Porzellanfabrik Unterweißbach fuseerde vervolgens met de Aelteste Volkstedter-fabriek en in 1908 kwam er opnieuw een fusie met de Schwarzburger Werkstätten für Porzellankunst.

Uitstekende antieke staat van verf en goud verguld, geen schade, onberispelijke staat. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

14,5 cm in hoogte van de mens
13,5 cm hoog van dame

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen