Triebner Ens & Eckert - Beeld(je), Dame met een lier, leunend op een marmeren zuil (1) - Art Nouveau - Porselein

Doe een bod

Schitterend antiek porseleinen beeldje van een muze leunend op een zuil terwijl ze tokkelt op haar lier. Het groen van haar jurk contrasteert goed met het botwit van haar lichaam.

De kwaliteit van het vakmanschap dat we waarnemen, staat tegenover de beste producties van de Duitse porseleinlegendes. Let op de aandacht voor detail die zo kenmerkend is voor de Duitse meesters, van de uitdrukking op het gezicht van de dame tot het marmereffect op de zuil waarop ze leunt.

Gemerkt aan de Volkstedt-porseleinfabriek en vervaardigd onder de bevoegdheid van Triebner Ens & Eckert, de oprichters van de fabriek. Bekend als de Aelteste Volkstedter Porzellanmanufaktur, de "Oudste Volkstedt-porseleinfabriek", was dit de eerste porseleinfabriek in Thüringen, Duitsland, ontstaan in de jaren 1760. Dit stuk dateert uit de late 19e eeuw, 1877 - 1894.

17 cm hoog

Uitstekende antieke staat, zonder enige restauratie of schade, in perfecte staat. Verguld is op sommige plekken op het beeldje afgevallen, verder perfect. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen