Triebner Ens & Eckert - Beeld(en)/Beeldje(s), Gentleman en Lady Grape Pickers (2) - Porselein

Doe een bod

Paar antieke porseleinen beeldjes, een bijpassend paar druivenplukkers voor heren en dames, ongetwijfeld werkzaam bij een wijngaard ergens in het land. De gastvrije warme tinten en groenachtige tinten van de verf verwelkomen het oog om te kijken naar de 18e-eeuwse traditionele kleding die door het paar werd gedragen. Deze stukken kunnen echt dienen als middelpunt in de huizen van een modieus persoon.

Gemerkt aan de Volkstedt-porseleinfabriek en vervaardigd onder de bevoegdheid van Triebner Ens & Eckert, de oprichters van de fabriek. Bekend als de Aelteste Volkstedter Porzellanmanufaktur, de "Oudste Volkstedt-porseleinfabriek", was dit de eerste porseleinfabriek in Thüringen, Duitsland, ontstaan in de jaren 1760. Dit stuk dateert uit de late 19e eeuw, 1877 - 1894.

Gestempeld met respectievelijk de nummers 70 en 23 op de dame en de man.

Uitstekende antieke staat. Bij de man heeft een deel van het druivenblad een chip, verder is het perfect bewaard gebleven. Lady heeft wat verliezen aan de bladeren op de bloemen in haar mand. Aan de achterkant zijn enkele delen van het hek afgebroken, bekijk alle foto's goed.

Dame is 17,3 cm hoog
Man is 17 cm hoog

Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen