Staffordshire - Beker, Vrijmetselaars (1) - Victoriaans - Aardewerk

Doe een bod

Vroeg-Victoriaanse witte parelmoer mok / beker, met zwarte transferware decoratie voor de "Widows and Orphans of Independent Odd Fellows Manchester Unity". Ingeschreven "Unity is Strength" en versierd met een wapenschild en een onjuist weergegeven Latijns motto "Amicitia Amor et Veritas " - "Vriendschap, liefde en waarheid".

Gemaakt in Staffordshire, ca. jaren 1850.

273 gram
10,5 cm hoog
10 cm doorsnee

Odd Fellows, een van de beroemdste Friendly Societies in het Gemenebest, is een internationale broederschap bestaande uit lodges die voor het eerst zijn gedocumenteerd in 1730 in Londen. Zowel de moderne vrijmetselarij als de Odd Fellows ontstonden rond dezelfde tijd, de 18e eeuw, en beide kwamen uit de arbeidersgilden. In tegenstelling tot de vrijmetselaars die de nadruk legden op zelfverbetering, gaf de Odd Fellowship prioriteit aan het doen van goede werken in de gemeenschap.

Zeer goede antieke staat. Wat lichte slijtage aan het emaille op de print aan een kant, lijkt op een fabrieksfout; chip naar basis; wat lichte slijtage aan glazuur op de rand in overeenstemming met de leeftijd, bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen