Staffordshire - Beker, Vrijmetselaars (1) - Georgisch - Aardewerk

Doe een bod

Georgische parelmoer herdenkingsbeker / beker, met groene en zwarte transferware decoratie en inscriptie "Independent Order of Odd Fellows". Aan de voorzijde een schildmedaillon met diverse broederschapssymbolen en het Latijnse motto "Amicitia Amor et Veritas" - "Vriendschap, Liefde en Waarheid". De binnenkant van de rand is verder versierd met een prachtige bloemen- en bladrand.

Gemaakt in Staffordshire, ca. jaren 1820.

276 gram
10,5 cm hoog
9,5 in diameter

Odd Fellows, een van de beroemdste Friendly Societies in het Gemenebest, is een internationale broederschap bestaande uit lodges die voor het eerst zijn gedocumenteerd in 1730 in Londen. Zowel de moderne vrijmetselarij als de Odd Fellows ontstonden rond dezelfde tijd, de 18e eeuw, en beide kwamen uit de arbeidersgilden. In tegenstelling tot de vrijmetselaars die de nadruk legden op zelfverbetering, gaf de Odd Fellowship prioriteit aan het doen van goede werken in de gemeenschap.

Zeer goede antieke staat. Kleine chip aan de basis; haarscheurtjes evenredig met de leeftijd; wat verlies aan de transferprint. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen