Sitzendorf - Beeld(je), Lamp, Figurale lamp met een jongen en een meisje (1) - Barok - Porselein

Doe een bod

Antieke porseleinen lamp, Sitzendorf, eind 19e eeuw

Prachtige antieke porseleinen figurale lamp, voorstellende een jong meisje met bloemen, naast haar jonge metgezel, een houthakker. Merk op hoe de details van de kleding, gezichten, bessen en rozen aan hun voeten zorgvuldig zijn ontwikkeld.

Gemerkt op Sitzendorf porselein. Sitzendorfer Porzellanmanufaktur werd in 1850 door Wilhelm Liebmann opgericht. Sitzendorf, genesteld in de prachtige vallei van de bovenste Schwarza in het Thüringer Woud, heeft een bijzondere betekenis gekregen voor het Thüringer porselein. Georg Heinrich Maceleid vond hier porselein uit, onafhankelijk van anderen die hetzelfde deden. In 1760 diende hij een verzoek in bij Johann-Friedrich von Schwarzburg, Rudolstadt, met het verzoek om hier in Sitzendorf een porseleinfabriek te openen.

Sitzendorf is dan ook de bakermat van het Thüringer porselein. Het grootste deel van de fabriek werd in 1858 in een explosie gesloopt, maar werd later heropend en bleef draaien tot de tweede wereldoorlog. Gedateerd op ca. 1880.

Fantastisch werk van het vroege Sitzendorf, omgebouwd tot lamp

Een klein chipje van het uiteinde van het bijlblad, maar dit is alleen te zien als je het figuur draait en goed kijkt.

Uitstekende antieke staat. Er is een klein verlies aan de bloemen in de linkerhand van het meisje, evenals wat verlies aan vergulding op de basis.

33,5 cm hoog inclusief lamp
21,5 cm hoog beeldje
13 cm in diameter aan de basis

1163 gram

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen