Samson, Edmé et Cie - Beeld(je), Jonge heer met fruitmand (1) - Porselein

Doe een bod

Elegant antiek porseleinen beeldje van een jonge man in een bosgroene jas, bijna buigend geposeerd.

Samson ware, met gouden anker pseudo-gemarkeerd naar Chelsea. Gedateerd in de 19e eeuw. Geproduceerd door Samson, Edmé et Cie uit Parijs, dragen beeldjes zoals deze pseudo-tekens toen Samson zijn carrière begon met het maken van servies en het vervangen van decorstukken in de late jaren 1830. Op dit punt in hun vroege geschiedenis, voordat Simson een naam op zich werd, waren dergelijke reproducties hun topproduct.

De ware pracht van Samson komt naar voren wanneer een Chelsea-replica waardevoller wordt dan het origineel. In de kunst is het bekend dat in het midden van de 19e eeuw het moment kwam waarop Samson-replica's hun modellen overtroffen.

“Grote mannen, de meest originele”, zoals de Amerikaan John Sloan zei, “leenden van iedereen”. En het lenen van Samson van het beste Britse porselein versterkte hun positie in de geschiedenis van kunstporselein.

15,8 cm hoog

Uitstekende staat. Hoewel er voorheen iets in de rechterhand was dat momenteel afwezig is, blijft de algehele integriteit van de compositie behouden, samen met de verf en het vergulden. Merk op hoe de appels en bladeren in de mand heel zijn, er is alleen een kleine onopvallende verliesbloem aan de voeten. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen