Samson, Edmé et Cie - Beeld(je), Aristocratische heer (1) - Lodewijk XVI-stijl - Porselein

Doe een bod

Prachtig antiek porseleinen beeldje van een aristocratische heer in zwierige kleuren van goud op donkerblauw, over een geïnkte petticoat.

Samson ware, met gouden anker pseudo-gemarkeerd naar Chelsea. Gedateerd in de 19e eeuw. Geproduceerd door Samson, Edmé et Cie uit Parijs, dragen beeldjes zoals deze pseudo-tekens toen Samson zijn carrière begon met het maken van servies en het vervangen van decorstukken in de late jaren 1830. Op dit punt in hun vroege geschiedenis, voordat Simson een naam op zich werd, waren dergelijke reproducties hun topproduct.

De ware pracht van Samson komt naar voren wanneer een Chelsea-replica waardevoller wordt dan het origineel. In de kunst is het bekend dat in het midden van de 19e eeuw het moment kwam waarop Samson-replica's hun modellen overtroffen.

“Grote mannen, de meest originele”, zoals de Amerikaan John Sloan zei, “leenden van iedereen”. En het lenen van Samson van het beste Britse porselein versterkte hun positie in de geschiedenis van kunstporselein.

21,5 cm hoog

Uitstekende antieke staat, alles is prachtig bewaard gebleven, inclusief de coulisse tot aan het mooiste blad en bloem.
Het puntje van de pink van de man is afgebroken aan zijn linkerhand, bekijk alle foto's goed.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen