Samson, Edmé et Cie - Beeld(je), Aristocratische heer (1) - Georgiaanse stijl - Porselein, Zacht porcelein

Doe een bod

Prachtig antiek porseleinen beeldje van een aristocratische heer, zijn diepblauwe jas accentueert het gouden verguldsel van zijn kleding en het roze van zijn pantalons.

Gemerkt met een pseudo-Derby merk, met hetzelfde rode kroonmotief en kruis. Waarschijnlijk Samson-waren, gedateerd in de 19e eeuw. Geproduceerd door Samson, Edmé et Cie uit Parijs, dragen beeldjes zoals deze pseudo-tekens toen Samson zijn carrière begon met het maken van servies en het vervangen van decorstukken in de late jaren 1830. Op dit punt in hun vroege geschiedenis, voordat Simson een naam op zich werd, waren dergelijke reproducties hun topproduct.

Het is bekend dat in het midden van de 19e eeuw het moment kwam waarop veel Samson-replica's hun modellen overtroffen. Het hier gebruikte merkteken zou een porseleinliefhebber op geen enkele manier voor de gek houden dat het Derby is, en dus is dit niet gewoon een bleke imitatie, maar een onafhankelijk werk dat trots op zichzelf staat en het merkteken gewoon een duidelijk eerbetoon is.

“Grote mannen, de meest originele”, zoals de Amerikaan John Sloan zei, “leenden van iedereen”. En het lenen van Samson van het beste Britse porselein versterkte hun positie in de geschiedenis van kunstporselein.

Uitstekende antieke staat, geen teken van schade, restauratie en volledig behoud van verguldsel en verf. Bekijk alle foto's aandachtig alvorens te bieden.

16 cm hoog

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen