Samson, Edmé et Cie - Beeld(en)/Beeldje(s), Druivenplukkers (1) - Lodewijk XVI-stijl - Porselein

Doe een bod

Prachtig paar antieke porseleinen beeldjes van druivenplukkers, ongetwijfeld hard aan het werk voor een lokale wijnmakerij in Frankrijk.

Samson ware, met gouden anker pseudo-gemarkeerd naar Chelsea. Gedateerd in de 19e eeuw. Geproduceerd door Samson, Edmé et Cie uit Parijs, dragen beeldjes zoals deze pseudo-tekens toen Samson zijn carrière begon met het maken van servies en het vervangen van decorstukken in de late jaren 1830. Op dit punt in hun vroege geschiedenis, voordat Simson een naam op zich werd, waren dergelijke reproducties hun topproduct.

De ware pracht van Samson komt naar voren wanneer een Chelsea-replica waardevoller wordt dan het origineel. In de kunst is het bekend dat in het midden van de 19e eeuw het moment kwam waarop Samson-replica's hun modellen overtroffen.

“Grote mannen, de meest originele”, zoals de Amerikaan John Sloan zei, “leenden van iedereen”. En het lenen van Samson van het beste Britse porselein versterkte hun positie in de geschiedenis van kunstporselein.

Dame is 15,5 cm hoog
Man is 16 cm hoog

Goede staat, de rechterhand van de dame is gerestaureerd, het lijkt gelijmd in de taille, de linkerhand heeft chips aan de vingertoppen, verliezen op de bladeren van de druiven, een deel van de zak is afgebroken. De man heeft aan beide handen chips aan de vingertoppen en kleine verliezen aan druivenbladeren, verder goed bewaard gebleven.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden, let op: de verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen