Porcelaine de Paris - Manufacture de la Reine Marie Antoinette - 18e eeuws bord in verguld porselein en boeketten bloemen - gesigneerd - Louis XVI - Porselein

Doe een bod

Tafelbord in Parijs porselein, Queen's fabriek (Marie Antoinette). Polychroom decor van ingezaaide bloemen en vergulde filet. Lodewijk XVI-periode na 1787.

Het draagt onder het gekroonde monogram A voor Antoinette van Marie Antoinette

De zogenaamde fabricage van de Koningin rue Thiroux werd in 1776 opgericht door André Leboeuf. In 1778 kondigde Leboeuf aan zijn klanten aan dat "de koningin, die hun etablissement met haar bescherming wil eren en het haar verheven naam wil laten dragen, elk nieuw vervaardigd stuk voortaan hieronder zal worden gemarkeerd met een gekroonde A, de eerste letter van de naam van Zijne Majesteit".

De Manufacture de la Reine is een van de vele Parijse fabrikanten die de bescherming zochten van een lid van de koninklijke familie om een voorrecht en prestige te verkrijgen van een naam en wapen dat ze op hun etalages en facturen konden tonen. Het geweldige personage kreeg er een aanzienlijke financiële vergoeding voor. Dit is het geval met de fabrieken van de graaf van de Provence, de graaf van Artois, de hertog van Orléans, de koningin en zelfs de zeer jonge 6-jarige hertog van Angoulême. Dit systeem verdween tijdens de revolutie met de afschaffing van privileges. Koningin Marie-Antoinette bestelde diensten van haar fabriek voor haar appartementen in Fontainebleau, de Tuileries en haar Château de Trianon.


Leuk collectors item; de polychromie is mooi en goed bewaard gebleven, slijtage aan het verguldsel geen ongelukken.

Diameter: 23,5 cm

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen