Minton - Minton - Hors d'ouvres schotel - Minton - "Crazy Cow" ontwerp, patroon 106 (1) - Porselein

Doe een bod

Prachtige Minton-set gedecoreerd in het fantastische patroon nummer 106, meestal bekend als het Crazy Cow-patroon, maar soms ook als de Bengaalse tijger, ca. 1800-1805. Fel ijzerrood, diepgroen en koningsblauw email in een zeer druk bladpatroon met de gestileerde koe (of tijger) in het midden van de schotel en het bord.

Minton was een van de pioniers van de Engelse porseleinproductie naast andere grote pottenbakkers zoals Spode, Davenport, Ridgway, Coalport en anderen. Ze bevonden zich in Staffordshire en stonden vooral bekend om hun prachtig fijn wit porselein en felle kleuren; er is een kleur genaamd "Minton Blue", een frisse azuurblauwe kleur waarin Minton uitblonk.

Deze set is beschilderd met het bekende "Crazy Cow" patroon. We weten niet precies waar dit patroon vandaan komt, maar verschillende fabrieken gebruikten het, waaronder Spode en Chamberlains. Het was waarschijnlijk een nogal mislukte kopie van een Chinees patroon met een draak in het midden; de arme draak kwam naar buiten als een vreemd wezen en werd vervolgens bekend en zeer geliefd als de "gekke koe".

Afmetingen - gemonteerd 51 cm in diameter. Dit is een bijzondere, unieke set van één centraalplaat en vier inlijstplaten. Misschien is het op iemands individuele bestelling gemaakt, want ik heb zoiets nog niet in de literatuur gezien.

Dit is een Chinese stijl waarbij er een centrale schotel is en er vier schotels omheen zijn gekaderd. Misschien heeft Minton het gekopieerd van een Chinese set.
Centrale ronde schaal gewicht 416 gram, diameter bovenkant 19,5 cm, diameter onderkant 14 cm, hoogte 4,5 cm
perfecte staat volledig behoud van verf - geen restauratie - een klein netwerk van emaille spinnenwebben - wat overeenkomt met de leeftijd

Bijgerechten. De eerste schaal weegt 503 gram, perfecte staat, enkele zwarte stippen aan de onderkant - blijkbaar tijdens het bakken is de minimale chip 3 mm - ook een bakfout, de maat in het breedste gedeelte is 34 cm lengte, de maat in het midden is 15,5 cm, de hoogte vanaf de rand is 3,3 cm.

Tweede schaal gewicht 625 gram, perfecte staat, wat kleine puntjes van het bakken op de bodem, afmeting van het breedste deel is 34 cm-lengte, afmeting in het midden 15,7 cm, hoogte met rand 3,3 cm

Het derde schaaltje weegt 592 gram in perfecte staat. Op de achterkant zitten wat puntjes die tijdens het bakken zijn ontstaan.

Het vierde schaaltje weegt 628 gram, in perfecte staat langs de rand, die is iets afgesleten naar het midden van de verf, achter de punten zijn baksporen, de maat in het breedste gedeelte is 34 cm lengte, de maat in het midden is 15,8 cm, de hoogte vanaf de rand is 3,3 cm

Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen