Mason's - Vaas (1) - Porselein

Doe een bod

Dit is een ijzerstenen vaas, geproduceerd door Miles Mason, in roze en paarse kleuren met aan alle kanten verschillende niet-repetitieve ontwerpen. Gedateerd op ca. 1810 Uiterst zeldzaam exemplaar.
De vaas heeft een balustervorm met aan weerszijden van de nek twee handgrepen van een boemankop.
Het centrale hoofdgedeelte van de vaas heeft twee verschillende door chinoiserie beïnvloede patronen aan weerszijden.

Miles Mason, geboren in 1752, erfde de detailhandel van Richard Farrar, door in 1782 te trouwen met Farrar's dochter Ruth, gevestigd op 131 Fenchurch Street, Londen, en als een prominent lid van handelsbedrijven klom hij op tot meester van de Glass Sellers Company in 1793 Naast glas omvatte Mason's Stock Chinees exportporselein dat uitsluitend via de Oost-Indische Compagnie werd geïmporteerd. De Oost-Indische Compagnie stopte omstreeks 1792 met de invoer van Oosters porselein, deels als gevolg van een verhoging van de invoerrechten of invoerrechten. Miles zocht samen met de andere Londense retailers naar voorraden uit de Britse aardewerkindustrie. Mason begon zijn eigen waren te vervaardigen vanuit zijn werkplaatsen in Lane Delph, Staffordshire. De geproduceerde porseleinwaren waren vaak opzettelijk versierd op de manier van de Chinese exportwaren met Chinoiserie-landschappen.
De vaas is in uitstekende staat voor zijn leeftijd - er zijn twee kleine scheurtjes die alleen van binnenuit zichtbaar zijn - zie foto's, er is een klein verlies van vergulding.
De rest is in perfecte staat - alle lakken zijn bewaard gebleven, er zijn geen sporen van restauratie of breuk. Bekijk alle foto's zorgvuldig.
Een prachtig voorbeeld van het werk van de meesters van de vrijmetselaarsfabriek - een zeldzaam exemplaar in uitstekende staat.

Gewicht 504 gram
Hoogte 23 cm
Lengte 13 cm
Breedte 10 cm
Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.
Als u op zoek bent naar bepaalde antieke items voor uw verzameling, laat het ons dan weten - we vullen onze inventaris aan op verzoek van kopers

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen