L'Escalier de Cristal - Porcelaine de Paris - 6 Second Empire porseleinen borden verguld met fijn goud - Empire - Porselein

Doe een bod

Serie van 6 dessertborden in abrikooskleurig geëmailleerd Paris-porselein, model met polylobed randen, de marli en de rand onderstreept met gouden en rode filets. Rond 1860, Napoleon III periode. Alle stukken zijn gesigneerd door Lahoche en Panniers, Palais Royal. andere stukken van hetzelfde servies en apart verkocht, dragen ook de vermelding Escalier de Cristal.

L'Escalier de Cristal is een uitgeverij van kleine decoratieve voorwerpen, gecreëerd in 1804 door mevrouw weduwe Barthélémy Desarnaud op nr. 162 en 163, Galerie de Valois. Omstreeks 1830 werd het huis verkocht aan een zekere Boin, een kleermaker uit de Galerie de Valois. In 1840 kocht Pierre-Isidore Lahoche de Escalier de Cristal en bundelde toen de krachten met zijn schoonzoon, Emile-Augustin Pannier, om in 1852 de Société Lahoche et Pannier op te richten. Deze laatste werd Pannier, Lahoche et Cie in 1867, toen Pierre-Isidore Lahoche stopte met het bedrijf en liet zijn schoonzoon alleen achter om het bedrijf te leiden. In 1885 werd het bedrijf nu geleid door de zonen van Emile Pannier, Georges en Henri: zo ontstond de Société Pannier Frères.
Aan het einde van de jaren 1880 deed het meubeldesign zijn intrede en leidde tot verschillende modellen van zelden geëvenaard luxe en kwaliteit. De grote specialiteit van de Escalier de Cristal zullen meubels zijn die geïnspireerd zijn op het Verre Oosten, ook al wisten de gebroeders Pannier ook klassieke meubels te maken. Het huis Escalier de Cristal, de waardige erfgename van de koopman-kooplieden uit de 18e eeuw, heeft veel medewerkers binnen en buiten de muren. Bronziers, meubelmakers, lakkers en schilders, naast vele anderen, zijn verantwoordelijk voor het creëren van de talloze decoratieve objecten die zijn winkels sieren. Geconfronteerd met deze luxueuze creaties, probeerden Georges en Henri Pannier alledaagse kleine meubelen te vervaardigen, altijd van hoge kwaliteit en uiterst verfijnd. De Crystal-trap wordt internationaal erkend als een van de ambassadeurs van Franse luxe in de 19e eeuw.

In uitstekende staat.

Diameter: 22.2cm

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen