Kandelaar, figurale kandelaars (2) - Art Nouveau - Porselein

Doe een bod

Paar antieke porseleinen kandelaars, van de hoogste museumkwaliteit. Rijkelijk beschilderd, zien we dat het diepblauwe gamma loopt van marinezwart tot het lichtste aquamarijn. Let op de verfijning van details op de gezichten van de dames en hun kinderen. De figuratieve elementen zijn zorgvuldig uitgebalanceerd op de achthoekige basis, omhuld door florale elementen.

Gemerkt op Sitzendorf porselein. Sitzendorfer Porzellanmanufaktur werd in 1850 opgericht door Wilhelm Liebmann. Het grootste deel van de fabriek werd in 1858 in een explosie gesloopt, maar werd later heropend en bleef draaien tot de Tweede Wereldoorlog. Gedateerd tussen 1887 - 1900.

Beide zijn 32 cm hoog, 16 cm x 16 cm op de basis. Weeg respectievelijk 1467 g en 1484 g.

Rechts kandelaar:

Linkerarm is gebarsten en hersteld, twee vingers van de linkerhand zijn gechipt. Op sommige plaatsen zijn er kleine scheurtjes in de bloemen die zich op de basis bevinden. Verliezen aan verguldsel. Het kaarshoudergedeelte kan bewegen. Gemerkt op de basis met het Sitzendorf merk en het nummer 182.

Kandelaar links:

Linkerarm mist de punt van de pink, en wat verlies aan verguldsel. Kleine verliezen op de bloemen, zeer weinig in aantal, en verder uitstekende antieke staat.

Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen