Johann Peter Melchior - Höchster Porzellan-Manufaktur - Beeld(je), Jonge meester met een rammelaar of speelgoed (1) - Barok - Porselein

Doe een bod

Prachtig antiek porseleinen beeldje van een jonge jongen gekleed in elegante aristocratische kleding, met een stuk speelgoed in zijn rechterhand, misschien een rammelaar, terwijl hij op de boomstronk onder zijn voeten leunt.

Gemerkt aan de Höchster Porzellan-Manufaktur, de op één na oudste porseleinfabriek in Duitsland; hun merkteken is het wiel van Mainz, toegeëigend uit het wapen van de aartsbisschop van Mainz.
Model van Johann Peter Melchior
Opgericht in 1746 op basis van het voorrecht van de keurvorst van Mainz, produceerde de fabriek aanvankelijk alleen faience, maar na vier jaar werken kozen ze ervoor om porseleinen goederen te stoken en keken ze nooit meer achterom. Het onderglazuur blauwe merkteken dateert het stuk uit 1746 - 1796. Interessant is dat we ook het Weense Bindenschild in onderglazuur blauw aan de zijkant zien, waarvan de stijl ook past bij de periode. Mogelijk werd dit stuk in Höchster geproduceerd voordat het zijn weg vond naar de Weense porseleinmarkt, waar het een rebranding kreeg voorafgaand aan de verkoop.

15 cm hoog

Uitstekende antieke staat, rechterarm is gerestaureerd met lijm. Op het gezicht is er een kleine beschadiging aan het glazuur onder het rechteroog, bekijk alle foto's goed.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen