Helena Wolfsohn - Crown Dresden - Pot (1) - Regency - Porselein

Doe een bod

Een grote Crown Dresden-pot en deksel, gemodelleerd in de vorm van een grote gemberpot met een doorlopend landschap met de hand geschilderd aan de buitenkant tegen een donkerblauwe vergulde gedecoreerde ondergrond.

Perfecte staat, als van de museumplank geplukt. Het lijkt erop dat het bij het begin in het midden van de 19e eeuw in een kast is geplaatst en meer dan een eeuw niet is aangeraakt. Met een fantastisch uniek ontwerp is dit stuk hoogst ongebruikelijk voor Helen Wolfsohn, en was het waarschijnlijk geen stuk in het algemeen, maar eerder op bestelling gemaakt. Een uniek voorbeeld van kunst.

Crown Dresden is porselein geproduceerd door buitendecorateur Helena Wolfsohn, in Dresden in de jaren 1870. Wolfsohn gebruikte oorspronkelijk het Meissen Royal fabrieksmerk op haar producten, in het bijzonder een variatie op het Meissen AR (Augustus Rex) merk.

Na een rechtszaak aangespannen door het bedrijf Meissen, werd ze gedwongen het AR-teken te laten vallen en een kroon aan te nemen met het 'D'-script eronder.

Haar werk was typisch versierd met pastorale taferelen, geïnspireerd door de Franse kunstenaar Antoine Watteau en afgewisseld met panelen met bloemen. Met dit stuk brak ze duidelijk haar eigen mal met een Oosters motief van Kozakken. Gedateerd van 1843 tot 1878, waarschijnlijk jaren 1850.

21 cm in diameter op het breedste punt
1885 gram

Uitstekende antieke staat, alsof het pas geschilderd is door de kunstenaar.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.
Standaard is niet inbegrepen - alleen voor fotografische doeleinden

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen