Handmade - Hand-painted - Tegel (4) - Barok - Keramiek

Doe een bod

Paneel met 4 oude tegels (18e eeuw), met geometrisch motief, ontwerp van een "ster".

De 4 tegels zijn gerangschikt op een gipsplaat, aan de achterkant bevestigd zodat ze aan de muur kunnen worden gehangen.

Geschatte afmetingen van het complete paneel: 32 x 32 cm

In goede staat, kleine vlekjes en barsten, normaal gezien de leeftijd van de tegels, ideaal voor verzamelaars, of decoratie van een ruimte.

"De tegel is een van de meest onderscheidende kenmerken van cultuur, kunst en, uiteindelijk, van de Portugese ziel.

Tussen het einde van de 17e eeuw en het begin van de 18e eeuw was er een nieuwe evolutionaire periode in Portugese tegels, gedomineerd door de Nederlandse invloed (en niet alleen om de invloeden van Italiaanse kunstenaars te benadrukken, evenals oosterse invloeden ), door het blauwe schilderij.-kobalt op een witte achtergrond.

Na de aardbeving die Lissabon in 1755 verwoestte, werden bij de wederopbouw van de stad tegels met patronen gebruikt in de binnenbekleding van nieuwe gebouwen. In navolging van nieuwe typologieën hebben deze tegels zich bewezen als een effectieve en goedkope oplossing.

Tegenwoordig worden ze Pombalines genoemd, naar de premier van koning José I (1750-1777), Sebastião José de Carvalho e Melo, eerste markies van Pombal (1699-1782), die verantwoordelijk was voor de wederopbouw van de Portugese hoofdstad.

De 18e eeuw kan dus worden beschouwd als de eeuw bij uitstek van de tegels in Portugal, hetzij vanwege de overvloed aan goud uit Brazilië, hetzij, in een tweede fase, vanwege de behoeften die voortvloeien uit de wederopbouw van Lissabon, na de aardbeving van 1755, waardoor de Pombaline-patroontegel populair werd."

Het wordt goed verpakt en verzonden met trackingcode.

Bekijk de foto's aandachtig, deze maken deel uit van de beschrijving en helpen eventuele geschillen te voorkomen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen