Franz Anton Mehlem - Royal Bonn - Vaas (2) - Porselein

Doe een bod

Paar Royal Bonn Vazen door Franz Anton Mehlem, c1890, gesigneerd

Prachtig paar vazen met een fantastisch bloemenpatroon. Op het goud-beige lichaam zijn dunne, gouden schotten versierd, die door de kunstenaar handmatig worden omgezet in fantastische bloemmotieven. De motieven van bloemen aan elke kant zijn individueel en uniek, het resultaat van nauwgezet handwerk.

De vaas is bijna 150 jaar oud en toch is het patroon niet vervaagd en is de oorspronkelijke frisheid van kleuren volledig bewaard gebleven.

Royal Bonn was de handelsnaam die werd gebruikt door Franz Anton Mehlem, die tussen 1836 en 1931 Europees porselein produceerde in Bonn, Duitsland. Zowel 'Royal' als '1755' werden in het jaar 1890 aan het Mehlem aardewerkmerk toegevoegd.

Ze werden continu gebruikt totdat het bedrijf werd verkocht aan Villeroy & Boch. Op 1 juni 1920 werd de pottenbakker gekocht door Villeroy & Boch en vervolgens door hen gesloten in 1931. Beide stukken zijn gemerkt met de vereiste Royal Bonn gedrukte en ingeprente merktekens.

Elke vaas met Royal Bonn bedrukt logo samen met decorateurs/werkmansmerken '558' - '84' - '2431' en opgedrukte merktekens '363' & 'I'.

344 g en 320 g respectievelijk

23,5 cm hoog en 5,5 cm in diameter aan de basis
10,5 cm in diameter op het breedste punt
15 cm lengte tussen de handvatten

Uitstekende antieke staat, wat verguldsel is afgesleten op de rand en de handvatten, kleine barstjes in het glazuur op de basis. Verder uitstekende staat, bekijk alle foto's aandachtig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen