François-Théodore Legras - Legras & Cie. - Art Nouveau vaas met Floraal reliëf decor 'Boslandschap'

Doe een bod

Fraaie vaas met bos decor. De vaas is uitstekend gesigneerd met'Legras'.
De vaas is in prima gebruikte staat.

Veilige verpakking , verzekerd en aangetekend , tot bij u aan de deur !

Info:

François-Théodore Legras, geboren op 27 december 1839 in het gehucht La Grande Catherine in Claudon (Vogezen) en overleden op 2 augustus 1916 in Parijs, is een Franse meester-glasmaker
Op 20-jarige leeftijd werkte hij als klerk in een glasblazerij in de buurt van zijn geboorteplaats. Daar leerde hij zijn vak.
De fabriek van Legras in Saint-Denis

Op 24-jarige leeftijd verliet hij zijn geboorteland Vogezen om te gaan werken in de glasblazerij van Plaine Saint-Denis, een wijk van de stad Saint Denis in de buurt van Parijs, waar hij werd aangenomen als klerk.

Zes maanden later werd hij hoofd van de productie en in 1866, op 27-jarige leeftijd, werd hij directeur van de glasproductie. Vervolgens liet hij een nieuwe moderne fabriek en een arbeidersstad bouwen, die in de loop der jaren uitgroeide tot een industrieel complex van bijna 20.000 vierkante meter.

Hij werd voorzitter en CEO van Legras et Cie, daarna van de Verrerie et Cristallerie de Saint-Denis.

Hij neemt deel aan tal van nationale en internationale tentoonstellingen waar hij heel vaak wordt beloond. Hij was ook verantwoordelijk voor de glas- en kristalafdeling van de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs2.

In 1909 droeg hij de leiding van zijn bedrijf over aan zijn neef Charles Legras. Vanaf 1914 veranderde de productie van stijl en werd geïnspireerd door Art Deco, met een terugkeer naar eenvoudige lijnen en een zekere soberheid. De productie van Legras loopt tot 1928.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen