Ernst Wahliss - Vienna Porcelain - Vaas - Porselein

Doe een bod


Prachtige antieke porseleinen vaas met twee handvaten, met doorboorde en zwaar vergulde decoratie, het gepolijste goud contrasteert met de diepe marine van het lichaam. Een van de mooiste stijlen van de Oostenrijkse maestro's.

De porseleinfabriek Ernst Wahliss werd in 1863 opgericht in Trnovany in Tsjechiƫ. Deze prachtige vaas dateert uit circa 1905.

Ernst Wahliss was een toonaangevende Weense retailer in porselein en keramiek. Zijn winkel in Wenen werd opgericht in 1863. Zijn bedrijf was zo succesvol dat hij een nieuwe winkel in Londen kon openen. In 1894 besloot Ernst Wahliss de Alfred Stellmacher-fabriek in Turn-Teplitz (in het huidige Tsjechiƫ) over te nemen. Hij doopte de fabriek om tot Ernst Wahliss Kunst, Porzellan und Fayence Fabrik.

Ernst Wahliss stierf in 1900 en in 1902 kochten zijn zonen, Hans en Erich, ongeveer 600 mallen van de keizerlijke en koninklijke porseleinfabriek in Wenen en begonnen ze reproducties van Weens porselein te produceren. In 1905 noemden Hans en Erich het bedrijf Alexandra Porcelain Works Ernst Wahliss. In 1910 richtte de productie zich bijna uitsluitend op het ontwerpen en produceren van faience waren.

23 cm hoog

Prachtige antieke staat. Geen tekenen van schade of reparatie. Microscopische, nauwelijks waarneembare puntvormige verliezen aan het verguldsel op twee plaatsen op de handvatten
Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen