Ernst Wahliss, Vienna Porcelain - Vaas, Balustervorm - Art Nouveau - Porselein

Doe een bod

Schitterende antieke porseleinen deposé (handgemaakte) vaas van Ernst Wahliss met prachtig beschilderde bloemen en doorboorde hals. Prachtig werk, gestempeld met een bloemdessin op de basis. Volledige bewaring van het werk en rondom verguld.

Crème body en gouden vergulding dienen alleen om het prachtige centrale bloemenmotief te benadrukken dat druipt van pracht en post-rococo-verrukking.

De porseleinfabriek Ernst Wahliss werd opgericht in Trnovany in Oostenrijk in 1863. Deze prachtige vaas dateert uit circa 1905.

Ernst Wahliss was een toonaangevende Weense retailer in porselein en keramiek. Zijn winkel in Wenen werd opgericht in 1863. Zijn bedrijf was zo succesvol dat hij een nieuwe winkel in Londen kon openen. In 1894 besloot Ernst Wahliss de Alfred Stellmacher-fabriek in Turn-Teplitz (in het huidige Tsjechië) over te nemen. Hij doopte de fabriek om tot Ernst Wahliss Kunst, Porzellan und Fayence Fabrik.

Ernst Wahliss stierf in 1900 en in 1902 kochten zijn zonen, Hans en Erich, ongeveer 600 mallen van de keizerlijke en koninklijke porseleinfabriek in Wenen en begonnen ze reproducties van Weens porselein te produceren. In 1905 noemden Hans en Erich het bedrijf Alexandra Porcelain Works Ernst Wahliss. In 1910 richtte de productie zich bijna uitsluitend op het ontwerpen en produceren van faience waren.

770g
26,5 cm hoog
17 cm breed
15 cm diep

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen