Ernst Wahliss, Turn - Zeer groot beeld van een mandolinespeler (1) - Porselein

Doe een bod

Elegant antiek geglazuurd porseleinen beeldje van een mandolinespeler, een van de mooiste werken van Ernst Wahliss. We zien tot in de kleinste details de contouren van het gezicht, de karakteristieke patina's van Wahliss' werken, het gedempte maar toch edele lichtbeige, blauwe ivoorkleuren en goud. Zeer zeldzaam in zijn schoonheidsbeeld.

Ernst Wahliss was een toonaangevende Weense detailhandelaar in porselein en keramiek, die zijn winkel in 1863 oprichtte. Hij opende bijna van de ene op de andere dag een andere winkel in Londen, evenals de overname van de Alfred Stellmacher-fabriek in Turn-Teplitz, het huidige Tsjechiƫ.

Ernst stierf in 1900. Twee jaar later kochten zijn zonen, Hans en Erich, zeshonderd mallen van de keizerlijke en koninklijke porseleinfabriek in Wenen, en met behulp van deze mallen begonnen ze reproducties van Weens porselein te produceren. Gemerkt met het Wien-kroonmerk en gedateerd 1897 - 1906.

Gemerkt op de basis met Made in Austria op twee locaties, en gemarkeerd met het handelsmerk van Ernst Wahliss' bedrijf, evenals het nummer 4736 en het nummer 5, evenals geschilderde drie rijen nummers: 4736, 136, 8.

53 cm hoog
23 cm breed
19 cm diep

2595 gram

Uitstekende staat, er is een chip op de band om haar nek en op de band op de hoed, en op de niet zichtbare achterkant van de band op haar been, het uiteinde van de nek van de mandoline is afgebroken, kleine chips aan de basis en de bloemen waarop de muzikant leunt. Kleine verliezen aan verf en vergulding in overeenstemming met de leeftijd. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen