Ernst Wahliss - Beeld(je), Jong meisje met mand (1) - Art Nouveau - Emaille, Porselein, Verguld

Doe een bod

Fijn gemodelleerd Art Nouveau porseleinen beeldje van een klein meisje met een mand, handbeschilderd in mat ivoor, bruin en goud geschoten email met oververgulde sprays. Opvallende details op de gezichten en kleding.

De Ernst Wahliss-fabriek werd in 1863 opgericht in Trnovany in Tsjechiƫ. Het bedrijf exploiteerde winkels in Londen en Wenen waar het Boheems porselein verkocht. In 1894 kocht Ernst Wahliss de Alfred Stellmacher Imperial and Royal Porcelain Factory, die in 1859 werd opgericht.

Ernst Wahliss stierf in 1900 en in 1902 kochten zijn zonen, Hans en Erich, ongeveer 600 mallen van de keizerlijke en koninklijke porseleinfabriek in Wenen en begonnen ze reproducties van Weens porselein te produceren. In 1905 noemden Hans en Erich het bedrijf Alexandra Porcelain Works Ernst Wahliss. In 1910 richtte de productie zich bijna uitsluitend op het ontwerpen en produceren van faience waren.

Draagt Ernst Wahliss kroonmerk gebruikt van 1897 tot 1906.

262 gram
14,5 cm lang

Zeer goede antieke staat, een deel van het handvat van de mand ontbreekt, chip op tak is overschilderd bij haar voeten, kleine chips op haar boog, klein verlies van vergulding.

Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen