Ernst Wahliss - Beeld(en)/Beeldje(s), jonge kinderen (2) - Art Nouveau - Emaille, Porselein, Verguld

Doe een bod

Fijn gemodelleerde Art Nouveau porseleinen beeldjes van twee kinderen die traditionele jurken dragen en elkaars hand vasthouden, met de hand beschilderd in mat ivoor en bruin email met oververgulde sprays. Uitstekende details op de gezichten en kleding, de beeldjes zouden elk interieur verfraaien.

De Ernst Wahliss-fabriek werd in 1863 opgericht in Trnovany in Tsjechiƫ. Het bedrijf exploiteerde winkels in Londen en Wenen waar het Boheems porselein verkocht. In 1894 kocht Ernst Wahliss de Alfred Stellmacher Imperial and Royal Porcelain Factory, die in 1859 werd opgericht.

Ernst Wahliss stierf in 1900 en in 1902 kochten zijn zonen, Hans en Erich, ongeveer 600 mallen van de keizerlijke en koninklijke porseleinfabriek in Wenen en begonnen ze reproducties van Weens porselein te produceren. In 1905 noemden Hans en Erich het bedrijf Alexandra Porcelain Works Ernst Wahliss. In 1910 richtte de productie zich bijna uitsluitend op het ontwerpen en produceren van faience waren.

Beren Ernst Wahliss kroonmerk gebruikt van 1897 tot 1906. Samen met ingeprente merktekens 4321, 9 en 4325, 9

Meisje:
279 gram
19 cm lang

Jongen:
261 gram
19,5 cm lang

Zeer goede antieke staat. Meisjesbeeldje: kleine chip alleen zichtbaar onder een vergrootglas op het topje van de middelvinger van de rechterhand, verliezen op de bladeren aan de basis, een minuscule chip op de kraag, verder minimaal verlies aan vergulding. Jongensbeeldje: professioneel gerestaureerde hals, kleine beschadigingen op de bladeren onderaan, op sommige plaatsen minimaal verlies aan vergulding.
.
Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen