Dienblad, Parfumflesjes, Crème- of Poederpotjes, Ringhouder (6) - Lodewijk XVI-stijl - Porselein

Doe een bod

Schitterende antieke Franse porseleinen kaptafel set op dienblad, inclusief twee slagroom- of poederbakjes met deksel, een ringhouderschaaltje en twee parfumflesjes. Het gouden verguldsel is zorgvuldig en nauwgezet met de hand aangebracht om het melkwitte porselein te accentueren. Gewoon subliem, we zien patronen geschilderd op microscopisch niveau en grote decoratieve motieven. De roze pastel brengt kleur en leven in de stukken. Hoewel terughoudend in de gebruikte vormen, is de ringhouderplaat toch gevormd met het motief van een tak voor een speelse twist.

Ingeschreven met "M" aan de onderkant van het dienblad, gedateerd in de 19e eeuw, Frankrijk.

Parfumflesje: 15 cm hoog
Poederkom: 8 cm hoog
Ringhouder: 8 cm doorsnede
Dienblad: 27,5 cm x 19 cm

Uitstekende antieke staat, bijna geen verlies aan vergulding in het algemeen, slechts een klein verlies op de uiteinden van de deksels en een deel op de poederpot; en fantastische kwaliteit. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Het is zeer zeldzaam dat een set van deze leeftijd en kwaliteit in zo'n prachtige staat blijft. Een uitstekend cadeau voor elke dame die van een elegante stijl houdt

Items worden volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen