Derby - Beeld(je), John Milton (1) - Regency - Porselein

Doe een bod

Prachtig antiek porseleinen beeldje van John Milton, geposeerd naast een zuil met zijn werken, boeken en een boekrol. Het botwitte porselein staat in contrast met roze accenten op zijn jurk en het delicate grijs van zijn haar, evenals een beetje goud verguld overal.

De rol is versierd met de volgende inscriptie:

"In de hemel der hemelen heb ik aangenomen,
Een aardse gast, en empirische lucht getrokken”

Dit zijn de 13e en 14e regels van Boek Zeven van Paradise Lost, het baanbrekende werk van John Milton. In deze strofe vertelt Raphael, op verzoek van Adam, hoe de wereld werd geschapen. Let op de archaïsche spelling van "aards", in overeenstemming met de tijdsperiode waarin dit beeldje werd gegoten.

Gemarkeerd voor Derby. Gedateerd uit de patchperiode, let op de punten op de basis die overblijfselen zijn van het bakproces; c. 1765.Zeer zeldzaam
Er is een soortgelijk beeldje in het Albert and Victoria Museum, Londen
Het beeldje is van museale zeldzaamheid en kwaliteit

30,5 cm hoog
16 cm lang
13 cm breed

1996 g

Uitstekende antieke staat, kleuren, vergulding en alle details zijn bewaard gebleven. Enkele chips aan de linten op de linkerschoen, kleine scheurtjes in het glazuur, meestal defecten die zijn ontstaan tijdens het bakproces van het porselein, bekijk alle foto's aandachtig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen