Christian Nonne of Geisshubel - Aelteste Volkstedter porcelain manufactory - Beeld(je), Muse speelt Lier (1) - Neoklassiek - Porselein

Doe een bod

Prachtig antiek porseleinen beeldje van een mythische muze die op haar lier tokkelt; door haar dromerige uitdrukking te observeren, kunnen we de muziek bijna horen.

Gemerkt aan Christian Nonne van Geisshubel. De in Zwitserland geboren en toch een van Duitslands beste porseleinmeesters, de heer Nonne opereerde aan het begin van de 19e eeuw in de porseleinfabriek Aelteste Volkstedter in Rudolstadt, Duitsland. Gedateerd in het midden van de 19e eeuw.

17 cm hoog

Uitstekende antieke staat, kleine chip op een deel van het haar op de rug, maar men heeft een sterk vergrootglas nodig om deze chip te ontleden. Kleuren en vergulding zijn prachtig bewaard gebleven, evenals de lier, een kwetsbaar stuk dat meestal wordt gebroken in beeldjes van deze leeftijd; hier worden het en het verguldsel in hun geheel bewaard. Bekijk alle foto's zorgvuldig.

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen