Charles Catteau - Boch Frères • Keramis - Art deco grèsvaas met polychroom floraal en 'Haan' decor -D653

Doe een bod

Een fraaie Boch Frères • Keramisgrès vaas uit de beginjaren van de art deco periode (1920), met een polychroom decor bestaandegeabstraheerde bloemmotieven en een haan in medaillon ontworpen door Charles Catteau.

Voet en hals afgezet met een golvende beige boord versierd met flesgroene stippen. Hals en voet onderling verbonden door zesmaal drie groene lijnen (vierentwintig lijnen naar de hals), onderbroken ter hoogte van de buik, die is versierd met een fries met gegolfde randen onderbroken door stippen en versierd met plantenmotieven. De fries is eveneens op drie plaatsen versierd met een medaillon met gekartelde rand, met daarin de afbeelding van een gestileerde haan. Spel van superposities van matglazuren dat op sommige plaatsen een marmereffect creëert.

Gegoten vorm. Decor met opgedrukte contouren gevuld met watergroen en geelachtig matglazuur (gemend), beige en flesgroen (glanzend) op crème ondergrond. Fries op de buik aangebracht met pons (glazuren: glanzend flesgroen, mat wit en beige op crème onder


Uw pakket wordt met extra zorg verpakt, aangetekend en verzekerd verstuurd , tot bij u aan de deur.


Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen