CANTAGALLI - Museumplaat. (1) - Handbeschilderde majolica

Doe een bod

Bord in geglazuurde majolica, opstaande rand; versierd met grotesken, op de rand harpijen en motieven met fantastische gevleugelde figuren, in het midden, omlijnd door een dubbele koordband als aan de rand van de rand, kronkelige bloemmotieven die een cherubijnhoofd omlijsten; kleuren okergeel, groen, druivenblauw met zwarte accenten
Kort verhaal :
De Cantagalli-fabriek was een keramiekfabriek in Florence, actief tussen het einde van de 16e eeuw en de eerste helft van de 20e eeuw. Aan het begin van de negentiende eeuw begon Ulisse Cantagalli een artistieke productie van keramiek, naast zijn phonace langs de Via Senese in Florence die ruw bouwmateriaal produceerde. In de artistieke productie, bestemd voor de opkomende middenklasse, liet hij zich inspireren door de Renaissance-modellen van Faenza, Urbino, Cafaggiolo, Gubbio, Pesaro, Casteldurante, maar ook de zeventiende-eeuwse majolica van Savona of Iznik, die vaak echte kopie├źn maakte, op andere keren wijdt hij zich aan originele creaties.
Het had veel succes, vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw, toen de manufactuur zich vestigde als een van de belangrijkste in de regio, halverwege tussen het classicisme van Richard Ginori en de modernistische creaties van de Chini Manufacture. Belangrijke opdrachten voor de decoratie van openbare gebouwen dateren uit die periode, zoals het Palazzo della Cassa di Risparmio di Pistoia en Pescia in Pistoia of het Palazzo delle Poste in Florence, en particuliere, zoals de Stibbert-villa.
- Afmetingen: diameter 24,80 cm en diepte 3,10 cm.
In perfecte algemene staat met leeftijdsgebonden slijtage

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen