Brothers Urbach - Beeld(je) (1) - Art Nouveau - Porselein

Doe een bod


Prachtig antiek porseleinen beeldje van een jong meisje in een japon en jurk, die zichzelf elegant waaiert terwijl ze bij een coulisse staat.

Gemerkt BU voor Brothers Urbach, een zeer gerenommeerd aardewerk dat in 1882 werd opgericht in Turn-Teplitz, Bohemen (nu Teplice, Tsjechiƫ).

Alfred Urbach en zijn jongere broer Otto richtten in 1882 een pottenbakkerij op in Turn-Teplitz en bleven voornamelijk majolica-artikelen produceren tot 1906, toen de productie werd overgedragen aan porseleinen artikelen. Hoewel de broers vazen produceerden (die tegenwoordig enorme hoeveelheden opbrengen) en andere items, zijn ze vooral bekend om hun figuratieve items, waaronder items voor rokers en kandelaars. De kwaliteit van de output van de fabriek wordt als van een hoog niveau beschouwd en aangezien de fabriek slechts 24 jaar operationeel was, zijn de stukken nu erg gewild.

Uitstekende antieke staat, enkele zeer onbeduidende verliezen aan emaille op sommige plaatsen, en een kleine chip aan de rand evenals een kleine chip aan de rand van de hoed, bekijk alle foto's aandachtig.

23 cm hoog
500 gram

Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden. Let op: verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen