Beker, Vrijmetselaars - Victoriaans - Porselein, Verguld

Doe een bod

Vroeg-Victoriaanse witte porseleinen herdenkingsbeker / beker, met blauwe transferware-decoratie voor de "Widows and Orphans of Independent Odd Fellows Manchester Unity". De basis, rand en handvat zijn versierd met verguldsel; het gegoten handvat heeft een bijzonder aantrekkelijk verguld bladontwerp.

Versierd met een wapenschild het Latijnse motto "Amicitia Amor et Veritas" - "Vriendschap, Liefde en Waarheid".

Gemaakt in Engeland, ca. jaren 1850.

579 gram
14 cm lang
12,2 cm doorsnee

Odd Fellows, een van de beroemdste Friendly Societies in het Gemenebest, is een internationale broederschap bestaande uit lodges die voor het eerst zijn gedocumenteerd in 1730 in Londen. Zowel de moderne vrijmetselarij als de Odd Fellows ontstonden rond dezelfde tijd, de 18e eeuw, en beide kwamen uit de arbeidersgilden. In tegenstelling tot de vrijmetselaars die de nadruk legden op zelfverbetering, gaf de Odd Fellowship prioriteit aan het doen van goede werken in de gemeenschap.

Uitstekende antieke staat, geen chips of scheuren. Binnenin is er een klein fabricagefoutje aan de onderkant van de beker; zeer lichte slijtage aan verguldsel.
Verkocht in de staat zoals weergegeven in de beschrijving en foto's. Bekijk alle foto's zorgvuldig.
Item wordt volledig bijgehouden en verzekerd verzonden, let op: de verzendkosten zijn inclusief arbeid, verpakking en verzendkosten.
We zullen het douaneformulier graag aanpassen aan de eisen van de kopers.
Als u op zoek bent naar bepaalde antieke items voor uw verzameling, laat het ons dan weten - we vullen onze inventaris aan op verzoek van kopers

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen