Baccarat - Alcoholfles voor de jacht met kroonwapen van Graaf - Kristal, Zilver

Doe een bod

Parfumfles of alcoholfles voor de jacht, in Baccarat-kristal, Cannelures-model, onderdeel van een toiletset uit de Napoleon III-periode, midden 19e eeuw circa 1860.

Prachtig sterk geslepen kristallen model met afgesneden zijkanten, zilveren dop versierd met een wapenschild onder een gravenkroon.

Het wapen lijkt erg op de familie Torterüe de Sazilly zoals beschreven in 'Armorial Général de la Touraine' geschreven door Carré de Busserole: 'Gules met de zilveren ongebreidelde schildpad, met 3 omgekeerde Gules-visgraat, en met drie zilveren sterren, 2 bovenaan en 1 onderaan - Twee ondersteunende leeuwen - Graafkroon.
Dit boek bevat een interessante genealogische beschrijving van deze familie uit Touraine in Frankrijk, waar ze belangrijke posities bekleedde, vooral in Chinon. Het verschil tussen de beschrijving van Carré de Busserolle en deze gravure zit hem in de omgekeerde visgraat die op de schaal van de schildpad hoort te zitten en hier niet is weergegeven. Is het een vrijheid die de kunstenaar nam voor eenvoud of gewoon de auteur die details wilde beschrijven... moeilijk te zeggen. Toch bestaat er weinig twijfel over de familie waarvoor deze doos is gemaakt (schildpadden zijn relatief zeldzaam).

De dop heeft het zwijnmerk gelijk aan de (950) Minerva 1e graad.
De binnenkant van de dop is verguld zilver (massief verguld zilver met fijn goud).
Het keurmerk van de goudsmid bevindt zich aan de onderkant van de dop (we konden het niet fotograferen).

Het stel is in goede staat. Een prachtig getuigenis van de levenskunst van de aristocratie in de 19e eeuw. Enkele kleine deukjes op het zilveren deksel.

Hoogte: 11,5cm.
Breedte: 6,5 cm x 3,8 cm.
Gewicht zilver: 15 gram.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen